Over Leerwinkel

Leerwinkel West-Vlaanderen is een initiatief van Huis van het Leren West-Vlaanderen.                       

Wil je weten wat Leerwinkel allemaal doet? Kijk dan zeker naar onderstaand filmpje!              

 


Leerwinkel West-Vlaanderen richt zich tot alle volwassenen (18+) die informatie en/of begeleiding wensen bij het kiezen van een opleiding, cursus of vorming in (West-)VlaanderenLeerwinkel biedt informatie rond opleidingen maar ook de mogelijkheid tot individuele begeleiding of begeleiding in groep bij het bepalen van de studiekeuze, en het aanpakken van mogelijke drempels (financieel, mobiliteit, taal, …).

Deze dienstverlening is gratis.

Ook voor diplomagelijkschakeling kan Leerwinkel informeren en/of begeleiden. Onder bepaalde voorwaarden kan deze begeleiding gratis, zoniet wordt een administratieve kost van €50 aangerekend.

Leerwinkel organiseert zitdagen in Kortrijk, Brugge, Ieper, Oostende en Roeselare.

 

CONTACTGEGEVENS
tel     0477 82 82 60
mail  info@leerwest.be

Via www.leerwest.be kan je een vraag stellen of een afspraak maken.

Bezoek ook onze facebookpagina of volg ons via twitter @LeerwinkelWest.

 


 

Anna, Oekraïne, 25 jaar

leert nu Nederlands, wil nadien starten met een opleiding hotelmanagement of toerisme

" Ik wil u graag bedanken voor de Leerwinkel. Ik kom uit Oekraïne. Ik leer Nederlands. Later wil ik verder studeren maar ik vind geen informatie over de cursussen of noodzakelijke papieren. Nu weet ik hoe en waar ik de professie van mijn dromen kan behalen. Leerwinkel is echt nuttig voor mensen als ik."

Umaru Jogor, Sierra Leone, 20 jaar

gestart met tweedekansonderwijs kantoor in februari 2012

"Ik ben nu de les in het tweedekansonderwijs aan het volgen en het gaat goed! Jullie hebben me goed geholpen en ik ben blij dat ik nu mijn les kan volgen. Ik bedank jullie voor jullie goed werk."

Vishnu, Sri Lanka, 19 jaar

Vishnu, Sri Lanka, 19 jaar

keuze voor hoger beroepsonderwijs informatica en algemene vorming, gestart in september 2012


"Ik wil informatica studeren maar ik wist niet waar ik het kon studeren. Ik zag een reclame van Leerwinkel. Ik ging naar daar. Ik kreeg veel informatie over mijn studies. Leerwinkel geeft echt goede informatie voor mensen die willen studeren, en het zijn heel vriendelijke mensen. Bedankt."

Tamara, Hulste, 44 jaar

gestart met de VDAB-opleiding algemeen bediende in maart 2012

"Via de leerwinkel wist ik welke wegen ik kon gebruiken om een nieuwe toekomst in mijn leven te kunnen realiseren, waarvoor dank! Jullie waren er om mij te coachen naar de weg die ik wou bewandelen. Door jullie wist ik welke mogelijkheden er waren voor mij."

Amir, Egypte, 29 jaar

bezig met een EVK-procedure voor de master architectuur

"Ik wil jullie graag bedanken voor de goede verwerking van mijn dossier. Het was niet makkelijk om met een diploma interieurarchitectuur van Egypte in België aan te komen, maar jullie hebben me wegwijs gemaakt in het onderwijssysteem hier en me alle mogelijkheden voorgesteld. Het was voor mij ook niet duidelijk hoe een goede portfolio er moet uitzien en daar hebben jullie mij uitstekend bij geholpen. Hartelijk bedankt voor de moeite en de goede zorgen!"

Barrie Umaru Jogor

Toen ik een België in mid 2011 Kwam,heb ik geen secondair diploma! Met behulp van de leerwinkel heb ik nu mijn secondair diploma behaald, want ze hebben mij doorverwezen waar ik mijn secondair diploma kunnen behalen. Als iemand wil iets voor zijn/haar toekomst doen, maar je weet niet de juiste manier, ik zou jou aanraden om contact op te nemen met de leerwinkel. Ik ben echt fier met hun! Nu kan ik gewoon verder studeren op mijn droom te laten uitkomen."

Khadka Pabitra

Toen ik mijn opleiding bedrijfsmanagement  wil  begonnen, weet ik niet wat ik moet doen. Toen hoorde ik van mijn trajectbegeleider van deSOM over leerwinkel. De Leerwinkel bood mij alles informatie met betrekking tot mijn opleidingen. Ik heb mijn eerste jaar begonnen in Katho Kortrijk  daar heb ik heel veel moeite maar leerwinkel heeft mijn nog geholpen om dichter bij mij  thuis mij richtlijn verder op te bouwen . Ik bedank jullie voor jullie hulp en voor jullie goed werk. Ik hoop dat jullie meer en meer succes zal krijgen in toekomst."

Ngassa Harret en Zr Francoise

Beste Leerwinkel,

Vanuit CVO zijn Harret en zuster Françoice  in Leerwinkel terechtgekomen, waar we gelukkige informatie over VOSPA via Kelly Lebon hebben gekregen. Nu zijn we bijna klaar met VOSPA en we hopen dat we zullen slagen. Daarna kunnen we gemakkelijke de opleiding van onze droom beroep volgen.

Bedank aan leerwinkel."

 

Twee klanten van de Leerwinkel behalen hun secundair diploma

Barrie Umaru (midden) en Jelle Desmet (boven - rechts) behalen hun secundair diploma computeroperator.
Barrie zal volgen jaar toegepaste informatica studeren. Jelle zal starten met toegepaste architectuur.

Meralda, Kosovo, 28 jaar

leert nu Nederlands, wil nadien starten met de bachelor-opleiding kleuteronderwijs

"Ik heb een bachelor lager onderwijs uit Kosovo. Ik wil hier liever werken in een kleuterklas. Bij Leerwinkel krijg ik de informatie over de studiemogelijkheden voor kleuteronderwijs en over mijn rechten om te studeren. Ik ben tevreden en blij met de hulp en informatie. Voor iedereen die iets wil doen voor hun toekomst, maar niet de juiste manier weet, is het beste om contact te nemen met Leerwinkel."