GOAL

GOAL

Leerwinkel West-Vlaanderen was, vanaf 1 februari 2015 gedurende 3 jaar, betrokken in het KA3 Erasmus+ project GOAL. GOAL staat voor Guidance and Orientation for Adult Learners. Het project focuste op beleidsexperimenten in zes landen om modellen te ontwikkelen en uit te testen voor leeradvies en – begeleiding aan laaggeschoolde volwassenen.

Het departement Onderwijs en Vorming was coördinator van dit project waarbij nog zes partnerlanden en 1 onderzoeksinstelling (Institute of Education Londen) bij betrokken waren. De partnerlanden waren Nederland, Slovenië, Litouwen, IJsland, Tsjechië en Turkije (deze laatste als observerende partner). De partners zijn Ministeries van onderwijs en nationale of regionale onderwijsinstellingen. Het project had een totaalbudget van €2.336.416,98 waarvan 75% cofinanciering van de Europese Commissie.

 

In Vlaanderen werd de dienstverlening leeradvies en –oriëntering/-begeleiding uitgetest  vanuit 2 organisaties: de Provincie West-Vlaanderen met de Leerwinkel en de Stap in Gent.

Alle informatie over dit project vind je terug op de website van GOAL of www.adultguidance.eu. Op deze laatste website vind je de projectresultaten, zowel op nationaal als internationaal niveau. Je vindt er ook getuigenissen van cliënten, begeleiders en partners. Daarnaast kan je met je vragen terecht bij de medewerkers van de Leerwinkel West-Vlaanderen.